Motorlu Taşıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak Motorlu Taşıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Süleyman Demirel Üniversitesi Motorlu Taşıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü; 21/11/2011 tarih ve 28119 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Yönetmelik ile kurulmuştur.

Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde bulunan Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü ve Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ile öğrencilerinin faaliyetleri Motorlu Taşıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün kuruluşu için zemin hazırlamış ve itici güç olmuştur.

Ülkemizin özellikle otomotiv alanında dışa bağımlı olması, teknolojik ve ekonomik bağımlılık ile milyarlarca dolarlık bir paya sahip olan bu sektörde Türk yerli üretiminin olmaması bu Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün sahip olduğu stratejik önemi açıkça göstermektedir.

Kurulduğu günden bu yana çalışmalarına ara vermeden devam eden Motorlu Taşıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü öğretim elemanları ve öğrenciler ile özel sektör girişimcilerinin ortak projelerine ev sahipliği yapmaktadır ve bu alanda tüm işbirliği tekliflerine de açıktır.

Yayın Tarihi: 21/11/2011
Okunma Sayısı: 2180